Ali ste dobrodelni? Niste? Pa veste, da lahko podarite 0,5% dohodnine nevladnim organizacijam in tako postanete dobrodelni? In stane vas nič, lahko pa boste marsikomu pomagali!

Malo manj kot 60% Slovencev svojih 0,5 % dohodnine ne podari nikomur in posledično ostane neizkoriščenih skoraj 5.000.000 eurov, ki bi jih lahko prejelo preko 5000 organizacij v Sloveniji, ki .

To lahko storite kadarkoli preko sistema ali pisno oziroma ustno na zapisnik pri finančnem organu. Upravičencem lahko namenite 0,1%, 0,2%, 0,3%, 0,4% ali 0,5% dohodnine – skupaj največ petim upravičencem!

  • Odločite se za organizacijo

Najprej izberete eno ali več organizacij, ki jim želite podariti del svoje dohodnine. To storite

  • Določite odstotek dohodnine, ki ga želite podariti

Odkljukajte organizacije, ki jim želite podariti svoj del dohodnine (do 5 organizacij) in se vam na vrhu, tik pod iskalnikom, pojavi njihov seznam. Določite odstotek dohodnine, ki ji ga podarjate. Njihova vsota ne sme presegati 0,5 %, na kar vas bo spletna stran tudi opozorila v primeru, da jo boste presegli. Kliknite Tiskanje obrazca.

  • Izpolnite obrazec s svojimi podatki

Vnesite svoje podatek in kliknite Natisni obrazec. Aplikacija vam odpre pdf, ki ga natisnete.

  • Pošljite obrazec na finančni urad

Izpolnjen in podpisan obrazec pošljite na pristojen finančni urad. Seznam finančnih uradov je dostopen .

Voila. Par minut dela in ena izmed 5000 organizacij bo dobila vašo podporo. In ja, tako ste lahko tudi vi dobrodelni in vas to nič ne stane. Škoda, ker 60 % Slovencev ne stori tega!

Kako do dobrodelnosti v 4. korakih na ?

43 Shares

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. .

jaamboo.com.ua