je brezzrcalni fotoaparat z izmenljivimi objektivi, ki sem ga pred dnevi dobil na test. Seveda ni šlo brez mojega standardnega “unboxinga”, ki sem ga seveda tudi posnel. Bo pa nekdo dobil Canon EOS M3 v – žirijo sestavljamo: , in moja malenkost.

Ko sem lansko leto izbiral med Leico D-Lux in brezzrcalnim fotoaparatom, sem se odločil za kompaktno Leico. Leica je bila dolgoletna želja. Vendar sedaj, po parih dneh uporabe Canona EOS M3, mi je rahlo žal za to odločitev, še posebej ko primerjam ceni obeh fotoaparatov in to, da ima EOS M3 izmenljive objektive, kar naredi svoje pri sami fotografiji, ali pri snemanju videoposnetkov.

Sam zadnja leta vse manj uporabljam fotoaparat za fotografiranje, saj večino fotografij naredim s telefonom. Ker pa zadnje čase malce več snemam , se mi je zdel preizkus brezzrcalnega fotoaparata zanimiva stvar – še posebej, ker ima Canon EOS M3 par “cukrčkov”, ki so me kot “geeka” navdušili. To, da lahko pregledujem fotografije in upravljam (live shooting) s fotoaparatom s pomočjo aplikacije na pametnem telefonu mi je precej všeč – še posebej pridejo takšne funkcionalnosti prav, ko snemaš sam sebe.

V KIT kompletu pride EOS M3 z objektivom 15-45, ki ima stabilizacijo sliko, jaz pa sem dobil zraven še makro objektiv 28mm, ki ima eno zanimivo posebnost – v objektivu je “lučka”, kar omogoča precej zanimive fotografije, ki jih sicer lahko ustvariš s pomočjo “ring flasha”.

Same karakteristike fotoaparata si lahko , spodaj pa je moj unboxing fotoaparata.

Nagradni natečaj #nepozabno?

Dokaj preprosto. Na so vsa navodila:

  • V objektiv ujemite nepozabne trenutke.
  • Pripišite #NEPOZABNO in jih delite z nami na zidu Facebook strani Canon Slovenija.
  • Med vsemi prejetimi fotografijami strokovna žirija izbere zmagovalca

Preprosto, mar ne? Veliko sreče in veliko nepozabnih trenutkov!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. .