Tednik Demokracija, dnevnik Slovenske novice in spletni portal so v zadnjem tednu poročali o anonimnem pismu, ki naj bi ga študentka, domnevna udeleženka avdicije Službe za napovedovanje RŠ zadnji vikend januarja, naslovila na Generalno policijsko upravo ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport:

  • Anonimna študentka v elektronskem sporočilu nad radio Študent, objavljeno 10.02.2016 ob 13.00 na , avtor G. B., glavni in odgovorni urednik Metod Berlec, izdajatelj Nova obzorja založništvo d.o.o. ()
  • Na Radiu Študent so jo poniževali in ji ponujali drogo, objavljeno 13.02.2016 ob 19.01 na , avtor  S. N., glavni in odgovorni urednik vseh edicij Bojan Budja, namestnik odgovornega urednika in urednik portala Robert Schmitzer, izdajatelj Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.  ()
  • Na Radiu Študent kradejo vrtne palčke in se drogirajo, objavljeno 13.02.2016 ob 21.44 na , avtor A. D., odgovorni urednik Uroš Urbanija, izdajatelj Nova hiša d.o.o. ( )

Glede teh objav tednika Demokracija, dnevnika Slovenske novice in spletnega portala iz Zavoda Radio Študent sporočamo:

  • Te elektronske pošte na Radio Študent nismo prejeli in smo z njeno vsebino seznanjeni zgolj iz teh objav. Prav tako predstavnikov Zavoda Radio Študent v zadevi nihče ni kontaktiral ali kako drugače (npr. z obiskom prostorov RŠ v 6. in 7. nadstropju bloka XIV. v Študentskem naselju Rožna dolina) preveril morebitno točnost navedb iz te anonimne elektronske pošte.
  • Prvi krog redne vsakoletne avdicije za nove člane Službe za napovedovanje Radia Študent je v prostorih RŠ potekal 30. in 31. 01. 2016. Od 133 prijavljenih kandidatk in kandidatov se ga je udeležilo 92 oseb, naprej v drugi krog pa jih je bilo sprejetih 23.
  • Prostori RŠ, v katerih kajenje in/ali uživanje drog nista dovoljena, so bili pred prvim krogom avdicije čiščeni 29. 01. 2016, naslednjič pa spet v ponedeljek 01. 02. 2016. V prostorih RŠ se že dobro desetletje nahaja tudi sedem, s številko 7, vrtnih palčkov različnih oblik in velikosti, ki so jih prinesli nekdanji sodelavci in sodelavke RŠ.
  • Glede na primarni vir (tednik Demokracija) ocenjujemo, da so objave del vse od referendumske pobude Proti militarizaciji trajajoče politične gonje zoper najstarejšo študentsko radijsko postajo v Evropi, ki bo na dan zmage nad nacizmom in fašizmom ter na dan osvoboditve Ljubljane 9. maja 2016 obeležila 47. obletnico delovanja.Sestavljajo jo peticija in fb skupina Ukinimo Radio Študent, hackerski napadi na spletno stran RŠ in zdaj na neobjavljeni anonimki zasnovana medijska gonja tednika Demokracija, dnevnika Slovenske novice in spletnega portala .    

Ker sta namerno popačenje dejstev in nepreverjanje točnosti navajanih informacij kršitvi kodeksov Društva novinarjev Slovenije in Združenja novinarjev in publicistov Slovenije, avtorje objav, odgovorne urednike, medije in izdajatelje pozivamo k objavi tega odziva Zavoda Radio Študent, saj jih bomo v nasprotnem naznanili Novinarskemu častnemu razsodišču DNS in Častnemu razsodišču ZNP.

0 Shares

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. .