Sezona sobotnih romanj v smučarska središča se je včeraj uradno odprla. Moja destinacija je bila , ki je oddaljen od Kranjske gore slabe 45 minut. Prvič v življenju sem se peljal čez prelaz , saj sicer za vožnjo do Nassfelda uporabljam vožnjo skozi predor Karavanke. Sončen dan, temperature malce pod ničlo, predvsem pa začetek sezone.

Zakaj smučanje v Avstriji, ko pa imamo v Sloveniji cel kup smučišč. Slovenska smučišča in njihova dodana vrednost za smučarje in borderje je naslov zapisa izpred dveh let, kjer sem pisal o tem. Pri nas ponujajo smučišča infrastrukturo, v tujini dobiš še dodatne storitve. No, cena dnevne smučarske vozovnice v Nassfeldu je 40 eurov + 5 eurov za kavcijo za karto.

Za ta denar dobi smučar:

 • 110 km smučarskih prog
 • 30 naprav: 5 gondol, 4 šestsedežnice, 4 štirisedežnice, 17 vlečnic

Včeraj niso bile odprte vse proge in tako se ni bilo mogoče odpeljati s smučmi nazaj do parkirišča po progi, ki je dolga 7,6 kilometra. Gužve ni bilo, v bistvu do sedaj še nikoli nisem doživel gužve v Nassfeldu, saj se ljudje porazgubijo po različnih smučiščih in zahtevnih progah. Veliko je umetnega snega, ki mi ni ravno najbolj všeč – ker je treba na njem preveč delati in moja kolena niso navajena česa takšnega.

In najboljša stvar – karta je povezana s , kjer lahko dobiš podatke o tem, koliko si presmučal v enem dnevu – December 07, 2013, Nassfeld 39km, 5.251 vert.m., 39 downhill distance, 18 lifts, 249 minutes fun

0 Shares

6 Responses to Smučišče Nassfeld (Mokrine) – Hermagor

 1. Karmen says:

  A mogoče veš, če obstaja kakšen podoben sistem za trackanje smučarije za italijanske Dolomite?

 2. Karmen says:

  Ja, glih gledam, Civette ni med njimi :-(

 3. Karmen says:

  David, hvala! Super :-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. .